Mederiacum Advies

John Pfennings

ondernemersadvies, organisatieadvies
en interim management


Over  John

Mederiacum Advies en Mederiacum Consultancy zijn de handelsnamen waaronder John Pfennings werkt. Vanuit een jarenlange ervaring opgebouwd in diverse sectoren op managementnivo en in eigen bedrijven kunt u bij hem terecht voor ondernemersadvies en interim management. De ervaring zit niet alleen in sectoren, maar ook in diverse organisatie vormen, onder andere familiebedrijven en coöperaties. Ondernemingsraden, raad van commissarissen en deelnemingen horen ook bij dit speelveld. Verandermanagement is bij deze zaken een vanzelfsprekendheid.  Persoonlijke kenmerken van John zijn een enorme drive, pragmatische aanpak en inspirerende werkwijze. 

john@mederiacumadvies.nl 


John is als directeur “one of a kind”, direct en temperamentvol, een snelle denker, enorm gedreven en actiegericht. “Never a dull moment” zo kun je de samenwerking met John ook betitelen , want hij komt met scherpe analyses kiest daarbij niet vaak de middenweg, kan snel besluiten nemen en brengt de “boel” op die manier in beweging.   Bas van Beek


Bas van Beek
partner HRM

Bevlogen, betrokken, ambitieus, energiek, inspirerend, daadkrachtig en ondernemend. Enkele woorden die gelijk bij mij opkomen en wat je kan verwachten van John. Vanaf maart 2013 heb ik ruim 4 jaar met veel plezier met John samengewerkt bij Zuiderhuis. Onder zijn leiding zijn in die periode essentiële stappen gezet in de bedrijfsvoering en dienstverlening van Zuiderhuis. Ik heb John leren kennen als recht door zee, resultaatgericht, snelle denker, scherp analyserend met een duidelijke visie en richting vanuit een breed perspectief. Daarnaast voor mij persoonlijk ook coach en mentor. John bezit de kwaliteit om mensen en organisaties in beweging te krijgen.


Rob Derks
EHP EFA

Ik heb als extern begeleider en facilitator met John bij Zuiderhuis intensief en plezierig samengewerkt om in de gefuseerde organisatie weer vertrouwen, snelheid en focus aan te brengen. Daarbij heb ik John leren kennen en zien handelen als een oprechte, kritische en doortastende leider. Een goede leider creëert volgers en dat kan hij als geen ander. Inspirerend en enthousiast, gelooft in de aanpak. Duidelijke visie op wat wel en niet kan, innovatief in aanpakken. Recht door zee, open voor kritiek, bewust van eigen valkuilen en bereid om te leren. En een wielrenner in hart en nieren, die laten zich niet uit het veld slaan. Doorzetter met humor.


Rob Van Der Westerlaken
Partner Perpetuum Organisatieontwikkeling BV

Als Lid van de RvC van Voergroep Zuid heb ik John ervaren als een deskundig en onafhankelijk denkende directeur. Ook in complexe situaties, zoals het doorstarten na een fusie, verliest hij zijn doelstelling en ook zijn directe omgeving niet uit het oog. Het was een genoegen om met hem samen te werken.


Frans Rats
bestuurder & toezichthouder

John heeft ons met zijn ervaring als bestuurder en manager zeer goed geholpen bij het in kaart brengen van de organisatie, werkzaamheden en het herstructureren van één van onze overgenomen bedrijven. Het splitsen van de volmacht- en bemiddelingsactiviteiten was de belangrijkste doelstelling. Hij heeft daadwerkelijk veel ervaring in de branche, kent systemen en weet vanuit een commerciële visie wat nodig is om een commercieel assurantiebedrijf neer te zetten. De belangen van alle stakeholders weet hij daarbij goed in de gaten te houden. Hij heeft een onafhankelijke en duidelijke mening en is daarbij ook een zeer prettig mens!


Bas van Twillert
Directeur Heilbron, onderdeel van Heilbron Groep